14-6-2019 Terugreis

 

Tijd om weer naar huis te gaan. We ruimen alles netjes op en pakken in. We maken de laatste ontbijtspullen op en iets voor 10 uur kunnen we rijden. Dit gaat aardig voorspoedig. Via Carlisle en Penrith steken we door naar de M1. Wel file onderweg op het laatste stuk, maar om 16.00 zijn we in de buurt van de boot. We zijn iets door gereden om de uren te overbruggen voor we inschepen. We kunnen vanaf 15.00 terecht maar ivm Sam wachten we liever zo lang mogelijk. We hangen dus wat rond op een bankje aan de Humber waar we de boot in de verte al zien liggen.

Om 18.00 zijn we ingescheept. We hadden van te voren een 2-persoons binnenhut geboekt met stapelbed, erg krap. We konden bij de receptie voor 20 pond een upgrade krijgen, goedkoper dan wanneer we dat van te voren gedaan zouden hebben, dus dat doen we. Biertjes aan dek, om 22.00 even bij Sam kijken (die niet wilde plassen want er was nog een hondje wat uitgelaten werd, spannend!), nog een laatste pint en dan slapen.
De volgende ochtend heeft Sam het niet helemaal droog gehouden, maar dat kan thuis allemaal gewassen worden. Hi vond het al lang al best, als hij maar weer mee naar huis mag..
We kijken terug op een mooie reis. Het is ons goed bevallen in de huisjes. Het Lake District hebben we nauwelijks gezien nog, met name de westkant hebben we nauwelijks gezien, dus daar komen we vast nog een keertje terug. Dumfries and Galloway is een mooi stuk Schotland, vooral door de heerlijke rust en ruimte, en de moeite van het bezoeken zeker waard.

 
terug naar idex