1-6-2019: Pooley Bridge

Ons eerste kopje koffie in High Hill Farm, buiten op ons plaatsje tussen de druk kwetterende mussen. Ontbijt bestaat uiteraard uit bacon, eggs (voor Sonja) en sausages. Het is heel aardig weer en we willen wandelen. We rijden eerst naar Glenriddig aan de zuidkust van Ullswater. Hier shoppen we eerst een mooi wandeltuig voor Sam (met handvat, dus nu is het Samtas) en beiden kopen we een fijn outdoor vest.

In eerste instantie willen we een wandeling doen vanuit Patterdale, vlak bij Glenridding, maar de parkeerplaats daar is vol. Zaterdag-drukte en eind van een Bank Holiday in de UK dus we verwachten dat het de rest van de week wat rustiger is. We moeten wel wennen aan die drukte en het overal betaalde parkeren etc, dat zijn we niet zo gewend van de gebieden waar we meestal naar toe gaan. Maar het Lake District is populair dus we zullen nooit ergens zomaar de enige zijn.
We besluiten ons geluk aan de andere kant van het meer te beproeven bij Pooley Bridge. Hier lukt het wel om te parkeren en we starten wandeling nr 8 uit 50 Walks in The Lake District. We lopen het dorpje door, kopen onderweg wat chocolade, en dan het dorp uit gestaag de heuvel op.
Het eerste deel is nog over asfalt, maar na een poosje komen we bij een hek waar we een stenig pad op lopen Nog steeds omhoog.
We komen bij een kruising met een ander pad. Dit is de Roman High Street, ergens 2000 jaar geleden aangelegd door de Romeinen. Dit volgen we een stukje tot we weer bij een kruising komen naast een grote stenencirkel; The Cockpit. Dit is nog eens een keer zo oud, rond 2000BC gemaakt schat men.
We lopen er langs en richting Ketley gate, een kruising waar we langs een burial mount komen. Hier gaan we recht door Heugscarr Hill op waar we boven op gaan zitten om de chocolade te eten en van het mooie zicht over Ullswater genieten.
Het is de hele wandeling al bewolkt en soms wat vochtig maar we houden het eigenlijk nagenoeg droog. De wolken boven het meer zijn prachtig. We lopen verder en bij Heugh Scar, een kleine rotsformatie, dalen we heel steil af weer richting het hek en de asfaltweg. We lopen vanaf hier dezelfde route door het dorp terug.
Na deze leuke tocht rijden we naar Keswick. Een wat groter plaatsje westen van Ullswater. Ook hier drukte maar we vinden snel een parkeerplek. We lopen het stadje in. Veel (outdoor) winkels en er is markt. Leuk. En; opvallend veel Cocker Spaniels. Iedere 3e hond die we in dit gebied tegen zijn gekomen is een spaniel, al dan niet (werklijn) cocker. We kijken wat rond en doen boodschappen. Sonja duikt nog even de winkel bij het Derwent Pencil Museum in voor wat leuk tekengerei.
Weer thuis eten we lekker en zijn we zo moe dat we eigenlijk alleen nog wat documentaire achtige tv kijken over Yorkshire en Cumbria/Lakeland voor we gaan slapen.
 
naar dag 6