28-5-2019: vertrek vanuit Euopoort
 
Vandaag, de dag van afvaart, heeft men heel handig besloten om een OV staking te organiseren. Om mogelijke monster-files voor te zijn vertrekken we al iets na 14.00 om naar Europoort Rotterdam te komen. Het is druk op de weg maar we kunnen redelijk doorrijden. We hadden bedacht dat we tijd die we over zouden hebben voor inscheping (ivm Sam willen we dat zo laat mogelijk doen), op het Maasvlaktestrand zouden doorbrengen. We komen daar rond 16.00 aan en kuieren rustig over het strand. De vakantie is begonnen.
Een klein uurtje later, nadat Sam heeft gedribbeld, gegeten en gedronken, rijden we richting veerhaven. Hier is ‘The Pub’ gevestigd, letterlijk pal naast de P&O Terminal. We eten er een prima hamburger. We checken Sam in bij het kantoor en rijden de boot op. Om 19.15 zetten we Sam in de kennel, hopende dat hij een beetje zal slapen. Het is rustig, er zijn slechts 2 andere hondjes, dat scheelt. We zoeken een plekje aan dek voor een biertje en om iets over 20.00 varen we weg.
Om 22.00 mogen we onder begeleiding even bij Sam kijken. Naast de kennels op het autodek is een klein plaatsje waar je de hond even uit kan laten. De man die met ons mee was, was heel lief en geduldig en we kregen alle tijd om Sam zijn plas te laten doen (en dat duurde even..). Licht teleurgesteld maar op zich rustig gaat hij de kennel weer in. Wij drinken er in de bar nog een en taaien dan ook af.
 
naar dag 2