8-6-2019 Ronde door Dumfries and Galloway

 

Het is een vochtige dag, windstil, midge heaven dus. En dat hebben we geweten... Na het ontbijt stappen we in de auto. Hoppa, auto vol midges. We beginnen te vermoeden dat Hadrians Wall eigenlijk bedoeld is om de midges in het Noorden te houden... We rijden een ronde door het Galloway Forest National Park richting Newton Steward. Bij een waterval stoppen we even en stappen we uit voor foto’s. Geen goed idee, meteen alles weer vol midges! Na wat gemep en af en toe met de ramen open rijden zijn we de meeste wel weer kwijt geraakt, maar de beten zitten op ons voorhoofd. Nou ja..


Bij Newton Steward nemen we de weg naar Gateway of Fleet en dan naar Kirkcudbright. Een mooie route langs de uitmonding van de River Cree in zee, sterk onderhevig aan de getijden. We lopen een rondje door Kirkcudbright. Eerst zoeken naar de Pay and Display signs en parkeermeter, maar niets te vinden. Dat is weer even wennen. In het Lake District hebben we ons blauw betaald aan parkeerkosten, hier is alles weer gratis zo blijkt. Kirkcudbright is een leuk klein plaatsje, slaperig, niet veel te doen, maar leuk om even te zien.
We rijden verder naar Castle Douglas. Het noemt zichzelf ‘food town’ maar we vonden het aanbod vrij standaard. Ook blonk het niet uit is gezelligheid of kneuterig, juist een beetje armoedig en vervallen oogt het. Het is duidelijk dat we in een heel ander gebied zijn aanbeland. Wel is er een erg leuke bakker/koffieshop en goede slagers zijn ook te vinden. Dus uiteindelijk met lekkere etenswaren weer naar huis gegaan.
In dit huis hebben we een complete eetkeuken met een houtkachel en een tafel groot genoeg voor spelletjes. Daar maken we dus gebruik van.
Na het eten kijken we de F1 kwalificatie. En om 22.00 gaat het licht uit. Wij zitten dan nog beneden, het lijkt er op dat de stroom is uitgevallen. Aan de stoppen ligt het niet. Alle draden lopen hier boven de grond langs palen dus het is wat gevoeliger, en ook de centrales zijn minder betrouwbaar dan in NL dus we wachten even af of het er vanzelf weer op komt. Als dit na een tijd niet gebeurt gaan we maar gewoon naar bed. Kijken of het er morgen weer op zit.
 
naar dag 13