9-6-2019 Loch Trool
 

Wanneer we wakker worden hebben we nog steeds geen stroom. Tijd om Louise te bellen (eigenaar, woont verderop aan het laantje in de boerderij). Het blijkt dat alleen onze lodge zonder zit dus ze belt snel naar Scottish Power die iemand sturen om te komen kijken. Ook stuurt ze haar zoon naar ons toe met een thermosfles heet water zodat we in ieder geval koffie kunnen maken. Wanneer we ontbijt en koffie gehad hebben komt de monteur. Hij gaat in de velden kijken waar de koeien tussen de stroompalen lopen of daar iets mis is. Na een tijdje meldt hij dat de koeien door het schurken tegen de palen een zekering hebben los getikt. Zodra die vervangen wordt moet alles weer werken. Mooi. Wij gaan ondertussen lekker de hort op in vertrouwen dat het goed komt.

We rijden naar Loch Trool om daar een mooie wandeling rondom het meer te maken. Het is zondag en goed weer, dus we zijn zeker niet de enige op de parkeerplaats (locals vooral), maar tijdens het lopen komen we niet veel mensen tegen. We lopen tegen de klok in om het meer, mooi boven langs en dan weer lager langs het water, over goede paden.


Als we bijna aan het andere eind zijn komen we bij een infobord wat verteld over een hinderlaag wat Robert de Bruce hier in 1307 heeft gelegd om de Engelsen met rotsblokken het meer in de knikkeren. Dat is geslaagd en het vormde een van de belangrijke successen voor de opstand tegen Engeland. We komen bij de andere kant van het meer (aan 2 kanten loopt er een riviertje) is een lieflijk dalletje met wat loofbos. We lopen nu aan de noordkant weer terug richting begin. Hier komen we nog bij Bruce’s Stone, opgericht in 1929 ter nagedachtenis etc. Mooi uitzichtpunt vooral.

Nu lopen we verder een stuk over asfalt, de toerit naar de parking bij de steen. Daarna duiken we weer een wandelpad in, laag langs het meer slingerend en komen we uiteindelijk weer bij de parkeerplaats.
Ongeveer 11 km was het, af en toe een drupje maar ook zon, hele fijne wandeling!
Weer bij de lodge doet alles het weer, hebben de koeien een standje gekregen en besluiten we meteen eten te maken (het is nog maar 16.00) hongerig als we zijn van het wandelen. Ook hebben we ons gebruikelijke stevige ontbijt moeten vereenvoudigen bij gebrek aan stroom (elektrisch koken..). Na het eten doen we nog wat potjes Katan (kaartspel) en kijken we de F1. Deze mooie dag wordt vervolgens afgesloten met prachtig avondlicht, dus keken we uiteindelijk meer naar het uitzicht dan naar de tv.
.
 
naar dag 14