12-6-2019 Loch Doon

 
De vermoeidheid slaat inmiddels wat toe, best intensief zo’n vakantie. We slapen diep, vast en lang, hebben moeite met opstarten. Kortom: het einde nadert.
We rijden vandaag voor de verandering een keer naar het noorden, naar Loch Doon. Dit is een groot meer, prachtig gelegen tussen de heuvels. Bij de stuwdam dat het meer vormt is een theehuis/visarend-observatorium. Aan de overkant broedt een paartje en ze hebben een camera op het nest met beelden in het winkeltje. Tof!
We rijden eerst het forest track af. We komen langs de resten van een kasteel wat ooit op een eilandje in het meer stond. Toen de dam gebouwd werd in de jaren 30 vorige eeuw, kwam het water hoger te staan en het eilandje onder water. Ze hebben een deel van de ruïne toen hoger op het droge gezet.

Het stoffige gravelpad wat we verder vervolgen leidt ons door bij vlagen desolaat kaal productiebos gebied. We komen nog bij een damwand waar we even overheen lopen.

We waren van plan aan het einde van de track een wandeling Cornish Hill op te doen, maar we zijn zo down van het desolate landschap dat we daar geen zin meer in hebben. We keren om en rijden terug. Bij het theehuis aan Loch Doon terug gekomen, lopen we een wandelpad op wat langs de damwand een kloofje in loopt. We kiezen een pad bovenlangs uit wat uitkomt bij een brug en pad langs het riviertje weer terug. Dit is onverwacht prachtig! Een smal paadje pal langs het woeste water en de kloofwand. Tof!! Het pept ons weer helemaal op.

Na een pie met cola en het zien vliegen van pappa visarend rijden we weer naar huis. Spelletjes, eten, Springwatch en naar bed.
 
naar dag 17