31-5-2019: Doortrekken naar Lake District
 

Na het laatste full English in de Fox and Hounds nemen we afscheid van de Inn en onze Noorse vrienden. We gaan op weg naar het Lake District maar niet zonder tussenstops en lekker toeristische route, uiteraard. We rijden eerst een stuk over wat grotere doorgaande wegen langs/door Middelsborough en Darlington. Dan duiken we iets zuidelijker, bij Richmond, het Yorkshire Dales National Park in. Bij Aysgarth bezoeken we de watervallen. Een enorme lading water komt hier naar beneden, genaamd de Ure. Het is goed te zien dat het al even aan het regenen is. We wandelen heen en weer om het allemaal te bekijken en wat plaatjes te schieten.

Dan stappen we weer in, op naar het volgende punt. Bij Hawes rij ik nog pardoes het Wensleydale Cheese (Grommit…) bezoekerscentrum voorbij.. gemiste kans! Richting het zuiden komen we langs Ribblehead viaduct. De route er heen is prachtig, hoewel grijs en nat. We lopen naar het viaduct voor wat foto’s. Mooi plekje en een indrukwekkend bouwsel uit 1875.
Dan door via Ingleton richting Kendal en over de A6 naar het noorden, naar Penrith. We hebben er dan al een lange dag op zitten. De A6 loopt langs de rand van het Lake District en wat we zien beloofd veel goeds. In Penrith zoeken we de Morrisons op voor boodschappen en dan is het nog maar een kleine 20 minuten naar het huisje. High House Farm is gelegen op een heuvel boven Ullswater. Het is een boerderij waarvan de bijgebouwen mooi omgebouwd zijn tot 5 twee persoons appartementen. Het is super mooi aangelegd en erg pittoresk. Wij verblijven in de Byre (koeienstal). Alles is aanwezig.
Hoewel het niet heel groot is, is het heel compleet en prettig. We worden verwelkomd door een kudde schapen die rond de boerderij vrij rondlopen, en de mussen die in de oude muren van de bijgebouwen wonen. Er staat binnen een flesje wijn, melk, fudge en eitjes van de eigen kippen voor ons klaar. Een warm welkom. Na wat drinken met een snackje koken we en daarna lezen we op de heerlijke plofbank. Hier gaan we ons de komende week prima thuis voelen.
 
naar dag 5