5-6-2019 Ullswater Steamer naar Howtown

 
Dat het weer voorspellen een haast onmogelijke taak is hier blijkt vandaag wel weer. Het zou aardig droog moeten blijven maar we hebben bijna de hele dag buitjes gehad. Niet erg, wij vermaken ons wel, maar toch.. We rijden naar Glenridding en lopen naar de steiger van de Ullswater Steamers. We kopen een dagticket waarmee we de hele dag ‘hop on, hop off’ met de bootjes mogen.
We varen zo’n 30 minuutjes naar Howtown waar we van boord gaan. Vanaf hier volgen we een etappe van de Ullswater Way richting Pooley Bridge van ongeveer 7km. Er zijn twee routeopties: een boven langs, waar we de eerste wandeling vanuit Pooley Bridge al een en ander van gelopen hebben, en een route meer onderlangs het meer. We kiezen voor de laatste. Het is een aangename route door velden en langs de heuvelrug met mooi zicht op Ullswater.

Na een tijdje dalen we af naar het meer en lopen we over een camping en langs het water Pooley Bridge weer in. Het is een erg relaxte en fijne wandeling. In Pooley Bridge stappen we weer op de boot.

Het is inmiddels erg hard gaan waaien en erg koud. We skippen ons initiƫle plan om vanuit Glenriddig ook nog naar Aira Force te varen, en houden het voor gezien vandaag. We doen wat boodschappen bij het buurtwinkeltje en gaan weer naar het huisje.
 
naar dag 10